Како да направите вашиот простор да изгледа поголем?-5 начини за оптичка илузија во просторот


Како да направите вашиот простор да изгледа поголем?-5 начини за оптичка илузија во просторот

1.Користете светли нијанси на бои

Светлите нијанси на бои прават просторот да изгледа поголем и посветол. Се дава свеж изглед на просторот. Комбинирајте беж, сива и неутрални нијанси.

2.Отворете го просторот со светлина

Природната светлина создава илузија на поголем простор. Големите прозори се голем плус, но доколку ги немате додадете украсни свтела кои ќе дадат ефект во просторот.

3. Креирајте фокална точка

Направете еден агол или парче мебел кое ке биде фокусот во просторот. На тој начин на окото му се создава оптичка илузија.

4. Декорирајте со огледала

Огледалата со самото рефлектирање на просторот создаваат илузија за неговата реална големина.

5.Расчистете ги патеките за движење

Распоредете го мебелот на една страна од просторијата. Со тоа другата страна е слободна за непопречено движење.

Здраво. Доколку ви е потребна помош контактирајте не тука.