Транзитивна бања – микс на традиционалното и современото


Транзитивна бања – микс на традиционалното и современото

Што е транзитивна бања?

Транзитивната бања претставува микс на традиционалниото и современото но и многу повеќе. Тука се појавуваат и чисти линии со сензитивност како и минималистички детали во комбинација со комфорт.

Карактеристики на транзитивната бања:

Лесен пристап: Како луѓето подолго живеат во својот дом, така и потребата за функционална и пристапна бања е поголема. Овој тип на бањи го нудат токму тоа. Тие располагаат со вградено седење во туш кабината кое е погодно за лица со посебни потреби или постари лица како и рачки кои можат да се користат за пешкири, но и како превенција од пад и лизгање.

Луксуз: Уште една карактеристика на транзитивната бања е што дава изглед на сауна. Луксузот го претставуваат лустери, скапи кади, поплочени ѕидови…

Површини во висок сјај: Акцентот на овие бањи е ставен на плотните со висок сјај кои се изработуваат од најпознатите композитни материјали како Орналит.

Палета на бои: Овие бањи бараат смирена атмосфера со бои кои даваат мир на очите. Најпознат избор на бои се бела, сива, беж, сребрена, кафена и азурно сина.

 

 

 

Здраво. Доколку ви е потребна помош контактирајте не тука.