НАШИТЕ УСЛУГИ

КРЕАТИВЕН ИНТЕРИЕРЕН ДИЗАЈН

Орналит
Орналит

Кликнете на сликата и дознајте повеќе за најдобриот материјал за вашиот дом.

Мебел
Мебел

Кликнете на сликата и внесете му квалитет на вашиот дом.

Каталог
Каталог

Кликнете на сликата и разгледајте ги готовите производи на орнамакс.

НАШЕ ПОРТФОЛИО

НАШИТЕ РЕШЕНИЈА ЗА ВНАТРЕШЕН ДИЗАЈН

СВЕДОШТВА

ШТО КАЖУВААТ НАШИТЕ КЛИЕНТИ

„Вие сте легендарни! Вие сте одлични и имате неверојатна поддршка и услуга. Не можев да најдам ништо подобро. Ви благодарам!“

Мартин Петров
Мартин Петров Клиент

Многу сум задоволен и го препорачувам Орнамакс на сите оние кои сакаат врвен квалитет. Сигурна гаранција и издржливост на сите производи

Митко Јакимовски
Митко Јакимовски Клиент

Можам само да кажам, квалитетно изработени производи, и врвна услужливост и професионалност на тимот на Орнамакс.

Влатко Николовски
Влатко Николовски Клиент

ПРОЧИТАЈТЕ НЕШТО ПОВЕЌЕ

НАШИТЕ ТРЕНДОВИ И ЗАНИМЛИВОСТИ

Прифаќање на елеганција и одржливост: Трендови за внатрешен дизајн во 2024 година

Вовед:

Како што влегуваме во 2024 година, светот на дизајнот на ентериер е сведок на фасцинантен спој на иновации, одржливост и безвременска елеганција. Дизајнерите ги редефинираат просторите за живеење со фокус на создавање средини кои не само што се естетски пријатни, туку и се еколошки свесни. Ајде да истражиме некои од клучните трендови за внатрешен дизајн што ќе ги обликуваат домовите во 2024 година.

Прочитај повеќе

Орналит како главен соработник на науката

Инвестиција во човечки капитал и инвестиција во услови за творење на човекот се чини е формулата за успех. Научникот се надградува во своето знаење за да ја зголеми својата креативност, својата иновативност, а за таа креативност да дојде до израз значаен фактор се и условите во кои работи и каде ги создава своите дела.

Затоа важно е да се разбере нивната меѓусебна поврзаност и синергија. Едното да го следи другото и тој круг треба постојано да се одржува и да биде континуиран, а тоа ќе значи нови иновации, нови вредности, севкупен развој.   

Прочитај повеќе

Орнaлит: Чекор Кон Еколошки Иновации

Во денешната ера на еколошка свест, потрагата по еколошки алтернативи во различни индустрии стана покритична од кога било досега. Во областа на одржливите материјали, Орналит се појави како фаворит, редефинирајќи го начинот на кој размислуваме за иновациите и одговорноста за животната средина. Овој извонреден материјал нуди мноштво еколошки предности, што го прави водич на играта во потрагата по позелена планета.

Прочитај повеќе

Еволуцијата На Композитните Материјали: Од Традиционални До Високотехнолошки Материјали

Во областа на дизајнот на ентериер и архитектурата, композитните материјали играат клучна улога во обликувањето на естетиката и функционалноста на просторите. Од кујнски површини до мијалници за бањи, еволуцијата на композитните материјали не беше ништо помалку од револуционерна. Она што некогаш започна со традиционални материјали, сега се трансформира во динамичен пејзаж на високотехнолошки, иновативни опции.

Ова патување од конвенционалното до најсовремената ги одразува не само напредокот во технологијата, туку и променливите потреби и преференции на модерното живеење. Ајде да ја истражиме фасцинантната еволуција на цврстите површини, следејќи го патот од традиционалните материјали до високотехнолошките чуда на денешницата.

Прочитај повеќе