НЕКОЛКУ ТОЧКИ КОИ ЈА ОБЕЛЕЖУВААТ ОВАА ГОДИНА

Јасно и гласно

Откако толку долго бевме затворени во нашите домови, минимализмот излегува од видно поле! Сè повеќе луѓе се насочуваат кон максимализмот со чудни, украсни парчиња кои зрачат со позитивна енергија. Трендот „avant basic“ е повеќе од табла за расположение што ја позајмува естетиката од движењето на Мемфис: тоа е почеток на целосната дизајнерска ренесанса и тука е да остане. Подгответе се да видите блесоци на надреализмот и средновековниот гот.

Зелената е новата неутрална

Без разлика на нијансата, таа е бојата на годината и покрај тоа што вели Пантоне. Претходно забележавме дека нијансите како смарагд внесуваат чувство на спокојство и подмладување во секој простор, без разлика дали тоа е кујна, бања, спална соба, дневна соба или канцеларија. (Тоа е дел од тој тековен процес на повторно поврзување со природата.) Но, милениумската розова боја останува во нашите срца засекогаш.

Мултифункционален мебел

Уникатните парчиња се одлични, но мултифункционалниот мебел е уште подобра инвестиција сега кога нашите простори стануваат повеќенаменски, а парчињата мебел се наши најблиски придружници.